Nokia 9 PureView Met Vijf Camera’s Officieel Aangekondigd

Nokia-9-PureViewHMD Global heeft tijdens de Mobile World Congress de nieuwste vlaggenschip-smartphone van het bedrijf gepresenteerd. Het gaat om de Nokia 9 PureView, die onder andere beschikt over vijf camera’s aan de achterkant. Het toestel krijgt een adviesprijs mee van 599 euro.

De Nokia 9 PureView is een smartphone die de afgelopen maanden letterlijk tientallen keren in het geruchtencircuit is opgedoken. Nu is er een einde gekomen aan deze geruchten en kunnen wij eindelijk alle details van dit toestel met jullie delen.

De smartphone beschikt onder andere over een 5,9-inch 2K OLED-scherm, een Snapdragon 845-processor, 6GB werkgeheugen, 128GB opslagruimte, een 20 megapixel selfie-camera en een 3.320 mAh accu die je draadloos kunt opladen. De smartphone draait op Android 9.0 Die (Android One). Prima natuurlijk, maar wat de Nokia 9 PureView interessant maakt zijn de vijf camera’s aan de achterkant.

Vijf camera’s
De vijf camera’s hebben allemaal een 12 megapixel resolutie en een aperture van f/1.8. Twee zijn RGB (kleuren) camera’s en drie zijn monochrome (zwart-wit) camera’s. De zwart-wit camera’s worden gebruikt om meer licht op de vangen. Volgens HMD Global kunnen de vijf camera’s samen tien keer meer licht opvangen dan een enkele kleurensensor. Hierdoor kun je hele mooie foto’s maken in donkere omgevingen.

Alle foto’s worden in HDR vastgelegd met een dynamisch bereik van 12,4 stops en een 12 megapixel resolutie. Hierdoor is het onder andere mogelijk om het zogeheten ‘bokeh-effect’ na het maken van de foto nog bij te stellen in Google Foto’s.

De Nokia 9 PureView is vanaf 15 maart verkrijgbaar in de kleur Midnight Blue. De smartphone kost 599 euro.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.