Opvouwbare Huawei Mate X Officieel Aangekondigd

huawei-mate-xHuawei heeft zojuist tijdens de Mobile World Congress de eerste opvouwbare smartphone van het bedrijf aangekondigd. De Huawei Mate X is de eerste opvouwbare smartphone met 5G-ondersteuning.

De Mate X beschikt over een 8-inch vouwbaar scherm, die aan de buitenkant van het toestel is geplaatst. Wanneer je het toestel inklapt is het 8-inch scherm aan zowel de voorkant als aan de achterkant van de Mate X zichtbaar. Dit resulteert in een 6,6-inch scherm aan de voorkant en een 6,38-inch scherm aan de achterkant. In het scherm vinden we geen notch of uitsparing en de randen rondom het scherm zijn vrij dun. Ingeklapt is de Mate X 11mm dik en opengeklapt slechts 5,4mm.

Het nut van een opvouwbaar scherm is dat je het toestel kunt gebruiken als smartphone, maar ook als tablet. Ingeklapt kun je de Mate X met één hand bedienen om bijvoorbeeld te telefoneren, maar opengeklapt kun je video’s op een groter scherm bekijken of meerdere applicaties naast elkaar op het scherm plaatsen.

Intern vinden we een Kirin 980-processor in combinatie met een Balong 5000 5G-modem. Hierdoor is de Huawei Mate X is staat om tien keer zo snel bestanden te downloaden dan toestellen die van het 4G LTE-netwerk gebruik maken. Verder beschikt de smartphone over 8GB werkgeheugen, 512GB opslagruimte en een 4500 mAh accu. In de sidebar vinden we een Leica-camera.

De Huawei Mate X zal halverwege 2019 op de markt verschijnen voor een adviesprijs van 2299 euro.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.