Huawei Introduceert Nova 5 en Nova 5 Pro

Huawei-Nova-5-pro-topHuawei heeft deze week de Nova 5 en de Nova 5 Pro aangekondigd. Het gaat om smartphones met mid-range specificaties en een moderne uitstraling. De Nova 5 is de eerste smartphone met een 7nm Kirin 810-soc.

De Nova 5 beschikt over de nieuwe Kirin 810-processor van Huawei, een op 7nm geproduceerde octacore met twee 2,27GHz Cortex A76-cores en zes 1,8GHz zuinigere Cortex A55-cores. Ook heeft de smartphone 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. De Nova 5 Pro heeft een krachtigere Kirin 980-processor, 8GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte. De overige specificaties komen grotendeels overeen.

De smartphone heeft een 6,39-inch OLED-scherm met dunne schermranden, een in-display vingerafdrukscanner en een kleine druppelnotch voor de selfie-camera. Deze camera heeft een resolutie van 32 megapixels. Aan de achterkant vinden we een vierdubbele camera. De primaire lens heeft een resolutie van 48 megapixels. Daarnaast heeft de camera een 16 megapixel ultragroothoeklens, een dieptesensor en een 2 megapixel macrolens.

De 3500mAh accu heeft ondersteuning voor snelladen met 40W. Hiermee is de accu na een half uur aan de lader weer voor 85 procent opgeladen. Het is nog onduidelijk of de Huawei Nova 5 en Nova 5 Pro in Europa op de markt verschijnen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.