“Huawei-smartphone Per Post Laten Bezorgen In VS Niet Mogelijk”

huawei-p30In de Verenigde Staten is het niet langer mogelijk om een Huawei-smartphone zonder problemen per post te laten bezorgen. Koeriersdienst FedEx weigerde deze week om een Huawei P30 af te leveren en stuurde het toestel retour.

Een journalist bij PCMag in het Verenigd Koninkrijk stuurde de smartphone naar een collega in de Verenigde Staten. Bij aankomst in de VS stuurde FedEx de Huawei P30 direct terug. FedEx noemt “problemen van de Amerikaanse overheid met Huawei en China” als reden voor het niet afleveren van de smartphone.

Handelsverbod Huawei
De Verenigde Staten heeft Huawei een handelsverbod opgelegd, waardoor Amerikaanse bedrijven nog maar beperkt zaken mogen doen met Huawei. Hierdoor mag Google geen Android-licentie meer afgeven en bedrijven zoals Intel en Qualcomm geen chips meer leveren. Het handelsverbod heeft een grote impact op Huawei. Zo is de verkoop van Huawei-smartphones buiten China met 40 procent gedaald en houdt de fabrikant rekening met een daling van 60 procent. Ook kan Huawei in de toekomst geen nieuwe Android-smartphones op de markt brengen als Huawei, de VS en China niet met een oplossing komen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.