ASUS ROG Phone 2 Officieel Aangekondigd

ASUS-ROG-Phone-2Asus heeft zojuist de opvolger van de ROG Phone aangekondigd. De ROG Phone 2 beschikt onder andere over een 120 Hz scherm en is de eerste smartphone met een Snapdragon 855 Plus processor. Ook heeft de smartphone een enorme accu.

De ROG Phone 2 is de nieuwste gaming-smartphone van de Taiwanese fabrikant. De opvolger van de vorig jaar geïntroduceerde ROG Phone is vanaf 4 september verkrijgbaar. In China kost de ROG Phone 2 omgerekend ongeveer 800 euro. De uitvoering met 512GB opslagruimte kost bijna duizend euro.

De ROG Phone 2 is dus zeker niet goedkoop, maar je krijgt wel een hoop voor je geld. Zo beschikt de smartphone over een 6,59-inch Full HD+ AMOLED scherm (2340 x 1080 pixels), de nieuwe Snapdragon 855 Plus processor, maar liefst 12GB werkgeheugen, 128GB of 512GB opslagruimte, een 48MP + 13MP dual-camera, een 24MP selfie-camera, een in-display vingerafdrukscanner en een enorme 6000 mAh accu. Ook heeft de smartphone een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en speciale Air Triggers voor betere game-ervaring.

Het scherm heeft overigens een 120 Hz verversingsgraad, wat moet zorgen voor een kortere reactietijd. Zo heeft het scherm van de ROG Phone 2 een 49 ms latency, terwijl de meeste vlaggenschip-smartphones een latency hebben van rond de 85 ms. Dit wil zeggen dat het scherm sneller reageert op aanrakingen tijdens het gamen.

Een scherm met een snellere verversingssnelheid heeft echter wel impact op de accuduur, daarom heeft de smartphone een 6000 mAh accu ten opzichte van de 4000 mAh accu in de eerste ROG Phone. Daarnaast zijn de speakers volgens Asus 2,5 keer luider.

ASUS-ROG-Phone-2-achterkant

Als laatste hebben de Air Trigger-knoppen een upgrade gekregen. Zo heeft Asus een ‘constant push’-functie toegevoegd en zijn de knoppen nu touch-gevoelig.

Het is nog onduidelijk wanneer de smartphone in de Benelux op de markt verschijnt.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.