HTC One Mini Krijgt Verkoopverbod In Verenigde Staten

htc_one_mini-nokia
Een rechter in de Verenigde Staten oordeelde dat de HTC One Mini vanaf 6 december niet meer mag worden verkocht, omdat HTC zich schuldig heeft gemaakt aan het onrechtmatig gebruiken van patenten van Nokia.

De rechtszaak tussen HTC en Nokia loopt al vanaf oktober, waar Nokia eist de verkoop van de HTC One, HTC One Mini en enkele andere toestellen te verbieden omdat het gebruik zou maken van enkele patenten van Nokia. De rechter “Richard Arnold” heeft nu besloten dat de verkoop van de HTC One Mini inderdaad moet worden stopgezet, maar er is nog geen verkoopverbod voor de HTC One.

HTC zal in hoger beroep gaan om een verkoopbod voor de HTC One te voorkomen, tot dan heeft HTC de import van HTC toestellen naar de Verenigde Staten stop gezet. In de periode tussen januari en september verkocht HTC zo’n 750.000 smartphones in de Verenigde Staten met een waarde van 267 miljoen euro. Een verkoopverbod voor de HTC One en HTC One Mini zou een grote impact hebben op de winst van het Taiwanees bedrijf HTC.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.