Galaxy S5 Specificaties en Eerste Indruk

Samsung-Galaxy-S5
Een jaar na de onthulling van de Galaxy S4 heeft Samsung een paar uur geleden eindelijk de opvolger geïntroduceerd. De Galaxy S5 heeft een aantal interessante nieuwe opties, maar is het genoeg om over te stappen van de Galaxy S4 naar de Galaxy S5? Wij hebben de verbeteringen en specificaties even op een rijtje gezet.

Uiterlijk
Het eerste wat opvalt is het uiterlijk van de Galaxy S5, dat bijna gelijk is aan het uiterlijk van de Galaxy S4. Hier zijn dan ook weinig verbeteringen te vinden. Ook is de behuizing van de Galaxy S5 weer gemaakt van plastic. Dit is voor velen een tegenvaller, vooral nadat de geruchten ons lieten geloven dat het toestel een metalen behuizing zal krijgen. De plastic achterkant van de Galaxy S5 voelt wel wat stroever aan dan die van de S4, hierdoor ligt het toestel goed in de hand.

Processor
Ook qua processor heeft de Galaxy S5 maar een kleine update ontvangen. De Galaxy S5 is voorzien van een 2,5GHz Snapdragon 801-processor van Qualcomm en beschikt net als de Galaxy S4 over 2GB werkgeheugen.

Display
Het display van de Galaxy S5 is iets groter dan zijn voorganger. Het 5.1-inch Full HD AMOLED display heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Ook is er gebruik gemaakt van een nieuwe techniek waardoor de kleuren van het scherm ook goed over zullen komen in zonlicht.

Vingerafdruk-scanner
Wat wel totaal nieuw is is de vingerafdruk-scanner. Deze scanner zit verwerkt in de homeknop en kan meerdere vingers registreren. Hierdoor is het mogelijk om meerdere gebruikers toe te voegen aan de Galaxy S5. Door een veeg over de homeknop kan je je toestel ontgrendelen. Naast het ontgrendelen is het ook mogelijk om betalingen met Paypal te verifiëren of slechts enkele bestanden te beveiligen.

Hartslagmeter
De hartslagmeter is een vrij unieke toevoegen aan een telefoon, normaal zien we dit soort eigenschappen alleen in een fitness armband of smartwatch. Door je vinger op de sensor onder de camera te plaatsen kan je via de S Health applicatie je hartslag en fitness-prestaties bijhouden. Of dit een nuttige toevoeging is moeten we nog even afwachten.

Galaxy-S5-specificaties

Camera
De Galaxy S5 beschikt over een 16 megapixel camera aan de achterkant en een 2 megapixel camera aan de voorkant. De sensor van de camera is een stuk sneller en heeft volgens Samsung slechts 0.3 seconden nodig om te focussen. Ook kunnen er 4K videos worden opgenomen en zijn er enkele functies toegevoegd aan de camera-applicatie. Zo is het onder andere mogelijk om na het schieten van een foto nog aan te geven op welk gedeelte van de foto moet worden gefocust.

Stof en Waterbestendig
De Galaxy S5 is ook stof en waterdicht (IP67). Hierdoor heeft Samsung wel een klepje moeten toevoegen aan de USB 3.0 poort. Deze poort wordt gebruikt voor het opladen van het toestel of het koppelen aan je computer.

Overige specificaties
De batterij van de Galaxy S5 zal iets groter zijn dan die van de S4 en heeft een capaciteit van 2800mAh. Door de nieuwe sensoren, iets groter scherm en grotere accu is het toestel wel iets groter dan de Galaxy S4. Qua opslagruimte kan je kiezen tussen een 16GB of 32GB versie wat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart. Verder is de Galaxy S5 voorzien van WiFi, Bluetooth: 4.0, NFC en IR Remote.

Eerste indruk
Ondanks de vingerafdruk-scanner, de grotere accu, verbeterde camera, hartslagmeter, verbeterde display, snellere processor en een waterdichte behuizing zijn veel mensen ontevreden over de Galaxy S5. Dit komt grotendeels doordat het design van het toestel vrijwel identiek is aan die van de Galaxy S4 en omdat de behuizing nog steeds van plastic is. Ook zijn de verbeteringen op veel gebieden minuscuul. Toch is het verder een uitstekend toestel en zal het ongetwijfeld als warme broodjes over de toonbank gaan.

De Galaxy S5 zal 11 april worden gelanceerd en krijgt een adviesprijs mee van €699.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.