LG Smart Bulb Gaat Concurreren Met Philips Hue

LG-Smart-BulbLG gaat de concurrentie aan met Philips, door energiezuinige led-lampen te ontwikkelen die kunnen worden aangestuurd door een smartphone. Philips heeft eerder dergelijke lampen op de markt gebracht, genaamd Philips Hue, waarbij het mogelijk is om persoonlijke wensen en voorkeuren voor wit en gekleurd licht in te stellen via de smartphone. Hierdoor kan een verschillende sfeer worden gecreëerd voor iedere kamer in het huis voor elke tijdstip van de dag.

De lampen van Philips zijn echter vrij prijzig, iets waarvan LG gebruik probeert te maken. Zo zal de Smart Bulb van LG “slechts” €23 per stuk kosten en zouden de lampen maar liefst 10 jaar mee moeten gaan. Via een Android en iOS app kan je de lampen onder andere dimmen of aan/uit zetten. Verder kan je vaste tijden aangeven waarop de lampen aan/uit moeten gaan. Op deze manier zou je de lampen bijvoorbeeld kunnen gebruiken als wekker. Ook kunnen de lampen gaan knipperen zodra je een inkomend gesprek hebt en kunnen de lampen knipperen op de maat van de muziek.

De “Smart Bulb” lampen zullen eerst in Zuid-Korea worden uitgebracht. Of en wanneer de lampen in Nederland en België te koop zullen zijn is niet bekend.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Thomas schreef:

    Een nu bestelbaar alternatief dat gebruik maakt van Samsung LED’s heeft lampen van 18 tot 27 euro. Kleur + warm wit of Dual white (warm tot koud). Mijn wifi systeem van keuze nu omdat het uitbreidbaar is met LED strips, inbouwspots en 4 soorten lampen (binnenkort ook E14 hoorde ik).
    http://www.applamp.nl
    Alles kleur + warm wit mogelijk binnen het systeem. Gebruik het naar tevredenheid en geeft veel licht (60 a 75 watt gloeilamp idee) en kleursfeer als’t nodig is. En daarbij ook te gebruiken met gewone afstandsbediening naast de APP. Ik merk op dat ik die zeker zo vaak gebruik en zou hem missen als ie er niet was 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.