Gear VR: De Virtual Reality Bril Van Samsung

Samsung+Gear+VR+BrilTijdens de IFA beurs in Berlijn heeft Samsung in samenwerking met Oculus de Gear VR aangekondigd. Dit is een Virtual Reality bril die met behulp van de Galaxy Note 4 de zelfde werking heeft als de bekende Oculus Rift.

De Gear VR is voorzien van twee lenzen voor de ogen van de gebruiker. Achter deze lenzen kan de nieuwe Galaxy Note 4 worden geschoven, welke vervolgens als scherm zal dienen. In tegenstelling tot de Oculus Rift is de Gear VR draadloos. Bij de Oculus Rift is er een kabel nodig om te verbinden met een pc.

Het 5,7 inch QHD Super AMOLED-display van de Galaxy Note 4 is scherp genoeg voor het spelen van spellen of bekijken van films. Met de Samsung Game Pad of de touchpad aan de zijkant van de bril kan je de spellen besturen. Dankzij de 16 megapixel camera in de Galaxy Note 4 is het ook mogelijk om de echte wereld te bekijken en augmented-reality spellen te spelen.

De Gear VR is nog niet helemaal af, maar het toestel zal in het vierde kwartaal van 2014 op de markt verschijnen. De bril krijgt een adviesprijs mee van €199. In combinatie met de Samsung Game Pad kost de bril €249. Of de bril ook met andere smartphones overweg kan is nog niet bekend.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.