SanDisk Introduceert 200GB MicroSD-kaart

SanDisk-Ultra-microSD-200GBSanDisk heeft tijdens de MWC in Barcelona een microSD geheugenkaart geïntroduceerd met een capaciteit van maar liefst 200GB. Daarmee heeft de zogeheten “SanDisk Ultra micro SDXC UHS-I geheugenkaart Premium Edition” de grootste microSD capaciteit voor mobiele apparaten ter wereld.

De nieuwe microSD kaart heeft een opslagcapaciteit die bijna te vergelijken is met de gemiddelde opslagruimte van een laptop. Vorig jaar introduceerde SanDisk een microSD kaart van 128GB opslagruimte en in slechts een jaar tijd is dit gestegen naar 200GB opslagruimte.

De reden dat SanDisk druk bezig is met het upgraden van microSD geheugenkaarten komt door de snelle groei van smartphone gebruikers die veel foto’s maken. “Mobiele apparaten veranderen het spel compleet.” “Zeven op de tien foto’s maken consumenten nu met smartphone of tablet en in 2019 zal dat gestegen zijn naar negen op de tien”, aldus SanDisk.

Het nieuwe geheugenkaartje zal in de tweede kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen met een zeer forse adviesprijs van $399. Wel krijgen gebruikers daarvoor 10 jaar garantie.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.