Android Wear-Horologes Krijgen iOS Ondersteuning

Android Wear iOSHorloges met Android Wear kunnen dankzij een nieuwe iOS-app voortaan verbinding maken met de iPhone. Applicaties voor Android Wear hebben echter nog geen ondersteuning voor iOS.

Er is een applicaties uitgerold voor de iPhone die het mogelijk maakt om de iPhone te koppelen aan een Android Wear smartwatch. Tot nu toe is er ondersteuning voor de Huawei Watch, de Asus ZenWatch 2 en de LG Watch Urbane. Momenteel is alleen de LG Watch Urbane te koop. Google laat weten dat alle Android Wear smartwatches die later dit jaar op de markt verschijnen ondersteuning krijgen voor iOS.

Oudere Android Wear-smartwatches hebben een update nodig om ook met iOS verbinding te kunnen maken. Het is echter nog niet bekend welke smartwatches deze update zullen ontvangen. Volgens The Verge kan de Moto 360 na de laatste update al wel verbinding maken met de iPhone.

Momenteel kunnen Android Wear smartwatches, die gekoppeld zijn aan een iPhone, notificaties tonen die op de smartphone binnenkomen. Google Now-gebruikers zien ook de cards met onder andere weerberichten en verkeersinfo op de smartwatch. Ook is er ondersteuning voor enkele Google-applicaties zoals Gmail en de Agenda-app. Ook werkt Google Fit en de zoek- en vertaal-functie met stem. Android Wear-horloges kunnen echter nog geen losse applicaties draaien, iets wat met Android smartphones wel mogelijk is.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.