Android Wear Krijgt Ondersteuning Voor SIMkaart

LG Watch UrbaneGoogle gaat ondersteuning voor mobiele netwerken toevoegen aan Android Wear, waardoor smartwatches met een SIMkaart over een grotere afstand een verbinding in stand kunnen houden met de gekoppelde smartphone.

De productmanager van Android Wear, Peter Ludwig heeft dit laten weten via de officiële Android blog. Momenteel maken Android Wear smartwatches verbinding via Bluetooth en WiFi, maar met ondersteuning voor mobiele netwerken is het ook mogelijk om in verbinding te blijven met je smartphone als je de smartphone niet bij je hebt.

In eerste instantie is de ondersteuning voor mobiele netwerken alleen een aanvulling op bluetooth en wifi om te koppelen met een smartphone. Een Android Wear smartwatch kan dus nog niet volledig zelfstandig alle handelingen uitvoeren. Alhoewel wij denken dat dit in de toekomst wel zal veranderen en het dus mogelijk zal zijn om te surfen, te telefoneren en sms-berichten te sturen zonder te zijn gekoppeld aan een smartphone.

De LG Watch Urbane 2nd Edition LTE is de eerste Android Wear smartwatch met ondersteuning voor mobiele netwerken. Deze smartwatch is momenteel alleen verkrijgbaar via AT&T en Verizon in de VS, maar zal de komende maanden internationaal worden uitgerold.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.