Huawei Maakt Accu Die In Vijf Minuten Tot 50% Kan Worden Opgeladen

HuaweiHuawei heeft een speciale smartphone-accu uitgevonden die in slechts vijf minuten aan de lader tot 50 procent kan worden opgeladen. Deze snelle laadmogelijkheid is te danken aan een laagje grafiet in de accu.

Door de anode van een gewone lithium-ion batterij te voorzien van grafietcellen is het mogelijk om de batterij veel sneller op te laden. In een video laat Huawei zien dat een vrijwel ontladen batterij via een oplaadstation in vijf minuten tot 48 procent is opgeladen.

Tijdens een industrieconferentie in Japan laat Huawei weten dat deze snellaadprocedure niet ten kost gaat van de levensduur van de accu. Ook heeft dit geen gevolgen op de totale energie die in de accu kan worden opgeslagen.

Huawei heeft de accu’s ontworpen in samenwerking met Watt Lab. Tijdens de presentatie toonde Huawei een 3000 mAh accu en een kleinere accu met 600 mAh. De 3000 mAh variant kan in vijf minuten tot 48 procent worden opgeladen, terwijl de kleinere accu tot 68 procent kan worden opgeladen in slechts twee minuten.

Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe accu’s op de markt komen.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.