Samsung Onthult Gear Fit 2

Samsung-Gear-Fit-2-fitnesstrackerSamsung heeft de opvolger van de twee jaar oude Gear Fit onthult. De Gear Fit 2 is een fitnesstracker met een gebogen 1.5-inch display en een resolutie van 216 bij 432 pixels.

De Gear Fit 2 beschikt onder andere over 512MB werkgeheugen en 4GB opslagruimte. Intern vinden we de zelfde sensoren als in de oudere Gear Fit, maar ook een ingebouwde GPS. Hierdoor is de armband in staat om afstanden van je workouts bij te houden.

Naast de nieuwe GPS-sensor is ook het design van de armband aangepast. Vanwege het grotere (1.5 inch) scherm heeft de Gear Fit 2 ook een bredere polsband. Dit vinden sommige gebruikers misschien aantrekkelijker vanwege de extra grip, maar er zijn ook veel consumenten die vinden dat fitnesstrackers zo klein mogelijk horen te zijn.

Samsung-Gear-Fit-2

Het grotere scherm moet gebruikers een duidelijk overzicht geven van hun slaappatroon, hartslag, gezette stappen, gelopen afstand, etc. Ook notificaties van je smartphone worden getoond op de Gear Fit 2. Volgens Samsung gaat de accu bij normaal gebruik drie tot vier dagen mee.

De Gear Fit 2 is vanaf 10 juni verkrijgbaar en krijgt een adviesprijs mee van 199 euro. De fitnesstracker werkt alleen met Android 4.4 en nieuwer. iOS-gebruikers kunnen de Gear Fit 2 dus niet gebruiken.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.