Samsung Introduceert Gear S3 Smartwatch

Samsung-Gear-S3Samsung heeft zojuist tijdens een presentatie op de IFA-beurs in Berlijn de Gear S3-smartwatch gepresenteerd. De smartwatch komt op de markt in verschillende varianten en is onder andere voorzien van een eigen GPS-chip.

De opvolger van de Gear S2 beschikt over een eigen GPS-chip, waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld hardlooproutes bij te houden zonder te verbinden met een smartphone. De behuizing is robuust en waterdicht, waardoor je de smartphone 30 minuten tot ander halve meter onder water kunt houden. Ook is er net als bij de Gear S2 weer een ronddraaiende schijf aanwezig om de software mee te bedienen.

Samsugn-Gear-S3-smartwatch-waterdicht

De Gear S3 is verder voorzien van een rond display met een resolutie van 360 bij 360 pixels (278 PPI), een dual-core processor, 4GB opslagruimte, 768 MB werkgeheugen, een Wi-Fi 802.11 b/g/n chip en een 380 mAh accu. Samsung werkt ook aan een uitvoering met een eigen 4G-verbinding, maar deze komt niet in Nederland op de markt. De smartwatch draait op Samsung’s eigen besturingssysteem Tizen en kan worden verbonden met Android-smartphones van alle fabrikanten.

Gear S3

Er komen twee varianten op de markt. Een “classic”-variant en een robuustere “frontier”-varient. Beide uitvoeringen meten 46 bij 49 bij 13 millimeter en hebben een gewicht van 62 gram. De Gear S3 is vanaf eind dit jaar beschikbaar voor een adviesprijs van 399 euro.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.