Google Komt Begin 2017 Met Twee Smartwatches

Google SmartwatchJeff Chang, de productmanager van Google Android Wear, heeft aangekondigd dat het bedrijf in het eerste kwartaal van 2017 twee nieuwe smartwatches zal presenteren. Beide toestellen draaien op Android Wear 2.0.

Chang liet tegenover The Verge weten dat Google de horloges samen met een partner zal ontwerpen en produceren. De samenwerking is te vergelijken met de samenwerkingen die Google heeft tussen fabrikanten die de Nexus-toestellen maken. Met welke partner Google samenwerkt voor de smartwatches is onduidelijk. De laatste Nexus-toestellen werden gemaakt door LG en Huawei.

De smartwatches van Google zullen de eerste toestellen zijn met Android Wear 2.0. Pas na de lancering van Google’s smartwatches ontvangen de producten van overige fabrikanten een update naar Android Wear 2.0. Het is nog niet bekend welke toestellen de update ontvangen.

Android Wear 2.0 komt met een aantal nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om zelfstandig verbinding te maken met WiFi of een mobiel netwerk. Ook is er een klein toetsenbord geïntroduceerd en voegt Google diensten als Android Pay en Google Assistent toe.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.