Datavrij Streamen T-Mobile Is “Tegen De Wet”

T-MobileDe Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil dat T-Mobile stopt met het aanbieden van zijn dienst ‘datavrije muziek’. Met deze dienst kunnen gebruikers buiten hun databundel om naar bijvoorbeeld Spotify luisteren.

Als T-Mobile niet stopt riskeert de provider een boete van 50.000 euro per dag, tot maximaal 500.000 euro in totaal. T-Mobile stapt naar de rechter om de boete aan te vechten. Datavrije muziek blijft beschikbaar zolang de zaak onder de rechter is.

“We werken hier wel aan mee omdat we duidelijkheid willen hebben over de zaak. Het krijgt wel een versnelde behandeling bij de rechtbank, maar wij weten niet hoelang de zaak gaat duren”, zegt een woordvoerder van de waakhond. “Zerorating kan schadelijk zijn voor de concurrentie op diensten die op internet worden aangeboden.

Volgens ACM is de dienst in strijd met de Nederlandse wet over de netneutraliteit. Deze wet stelt dat al het internetverkeer gelijk moet zijn. Hierdoor mag een partij dus geen voorkeur geven aan een bepaalde dienst.

T-Mobile stelt dat zijn dienst niet tegen de regels is, maar volgens Ict-jurist Arnoud Engelfriet kan ACM de zaak vrij makkelijk winnen. “De regels uit Brussel zeggen dat zerorating mag om de kwaliteit van het netwerk te verbeteren, zodat bijvoorbeeld 112 bereikbaar blijft. Maar het is niet bedoeld voor commerciële doeleinden.

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.