Verily Maakt Smartwatch Voor Gezondheidsdoeleinden

Verily-Study-WatchVerily is net als Google een dochteronderneming van Alphabet. Dit bedrijf heeft nu een smartwatch gemaakt met speciale gezondheidsmonitoring-functies. De smartwatch zal niet op de markt verschijnen, maar worden gebruikt voor patiënten.

De zogeheten Verily Study Watch is bedoeld om lichaamsgegevens van patiënten bij te houden. Het Radboudumc in Nijmegen is één van de eersten die de Study Watch zal gebruiken. In dit geval voor een grootschalig onderzoek naar Parkinson.

De Study Watch is onder andere voorzien van een hartslagmeter en omgevingssensoren, zodat kan worden gemeten hoe het lichaam reageert op de toestand van het milieu. De hartslagmeter zou zeer geavanceerd zijn, waardoor er zelfs een elektrocardiogram (ECG) of “hartfilmpje” kan worden gemaakt. Het zou ook mogelijk moeten zijn om de smartwatch als leugendetector te gebruiken.

Verily heeft de Study Watch verder voorzien van een lange accuduur, een krachtige processor en veel opslagruimte zodat er wekenlang gegevens kunnen worden opgeslagen. Alle data wordt naar een cloud gestuurd waar het onder strikte veiligheidseisen wordt bestudeerd. De dragen kan deze gegevens zelf niet zien. De smartwatch zal namelijk alleen de tijd en datum weergeven.

via [wearablesmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.