Samsung DeX Station Krijgt Ondersteuning Voor Linux

Samsung-DeXSamsung introduceerde tegelijk met de Galaxy S8 en Galaxy S8+ de DeX Station, een apparaatje waarmee je de telefoon als een desktop kunt gebruiken. Veel gebruikers zien hier de meerwaarde niet van in, waardoor Samsung nu heeft besloten om Linux te integreren.

Samsung introduceerde de DeX Station begin dit jaar. De DeX Station maakt het mogelijk om de Galaxy S8 of Galaxy S8+ met een HDMI kabel aan te sluiten op een monitor. Vervolgens krijg je een aangepaste versie van Android te zien, zodat je de Galaxy S8 (+) als dekstop kunt gebruiken.

Dit klinkt als een handige manier om taken op je mobiel makkelijker uit te voeren, maar veel consumenten zien er niet veel meerwaarde in. Daarom heeft Samsung besloten om Linux, het gratis besturingssysteem voor desktops, te integreren in de DeX Station. Om Linux te starten moet je een speciale app op de Galaxy S8 installeren. Na het openen van de app draait het automatisch op Linux. Het is nog onduidelijk wanneer Samsung de Linux-integratie zal uitrollen.

via [xgn]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.