Google Assistant Krijgt Uitgebreidere Functies Op Wear OS

Google-Assistant-Wear-OSGoogle introduceerde vorig jaar Google Assistant voor smartwatches met Android Wear. Ondertussen heeft Google de naam Android Wear gewijzigd naar Wear OS en krijgt Google Assistant de mogelijkheid om antwoorden uit te spreken.

Google Assistant op Wear OS-smartwatches kan voortaan slimme suggesties weergeven. Vraag je bijvoorbeeld naar de weersvoorspellingen, dan krijg je niet alleen de weersverwachting voor vandaag, maar ook de suggestie om het weer voor het komende weekeinde te zien.

Ook zal Google Assistant voortaan antwoorden uitspreken via de ingebouwde speaker van de smartwatch of via de gekoppelde bluetooth-headset. Zo kun je vragen wat er vandaag op de planning staat, waarna Google Assistant zal vertellen welke afspraken er in je agenda staan.

Verder is er ondersteuning toegevoegd voor Google Actions, oftewel koppelingen met apparaten of diensten die derde partijen kunnen ontwikkelen. Hierdoor kun je via spraakcommando’s de verlichting in je huis uitschakelen, de thermostaat aanpassen of de slimme voordeur op slot moet doen. Met Google Actions zijn al meer dan 5000 apparaten te bedienen.

Naast deze nieuwe functies werkt Google ook hard aan de Nederlandse taal. Later dit jaar zal Google Assistant de Nederlandse taal ondersteunen.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.