ASUS Introduceert VivoWatch BP-horloge Met Bloeddrukmeter

ASUS-VivoWatch-BPASUS heeft een nieuwe smartwatch aangekondigd onder de naam VivoWatch BP. De VivoWatch BP is onder andere voorzien van een sensor die de bloeddruk van de gebruiker kan meten.

De VivoWatch BP heeft misschien niet een erg aantrekkelijk uiterlijk, maar er zijn wel een aantal opvallende functies aanwezig. Zo moet de accu dankzij het reflectief scherm maar liefst 4 weken meegaan op één acculading. Ook heeft de smartwatch een sensor voor een electrocardiogram en een optische hartslagmeter. Hierdoor kan de smartwatch de hartslag en de bloeddruk meten door je wijsvinger op de sensor te leggen. ASUS geeft wel aan datde waarden alleen indicaties zijn en dat de VivoWatch BP niet bedoeld is voor medische diagnoses.

De smartwatch kan verder je stappen, slaap en stress bijhouden. Deze gegevens worden doorgegeven naar een bijbehorende smartphone-app. Het scherm van de VivoWatch BP is reflectief, waarbij omgevingslicht op het scherm terugkaatst voor de verlichting en daardoor minder stroom verbruikt. ASUS claimt een accuduur van 28 dagen.

ASUS zal de VivoWatch BP volgende maand in Taiwan op de markt brengen voor een adviesprijs van omgerekend ongeveer 170 dollar. Het is nog onduidelijk of de smartwatch op een later tijdstip ook in de Benelux op de markt zal verschijnen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.