Lenovo Z5 Is Toch Geen Fullscreensmartphone

Lenovo-Z5-smartphoneLenovo heeft deze week de Lenovo Z5 geïntroduceerd, maar echt onder de indruk zijn we helaas niet. Verschillende hints en afbeeldingen leken te suggereren dat de smartphone zou worden uitgerust met een scherm waarbij vrijwel geen randen zichtbaar zijn, maar nu blijkt dat de smartphone niet alleen een kin heeft maar ook een notch. Hierdoor lijkt de smartphone gewoon erg veel op de iPhone X.

Op de onderstaande schets zou de Lenovo Z5 te zien zijn. Het valt op dat het scherm de volledige voorkant in beslag neemt. Chang Cheng, onderdirecteur van Lenovo, gaf voor de officiële introductie aan dat de smartphone een screen-to-body ratio zou krijgen van 95%. Dit blijkt nu echter helemaal niet het geval. Lenovo sprak bij de introductie over een screen-to-body ratio van 90%. Mocht dit percentage wel correct zijn, dan is dit nog steeds erg netjes, maar een stuk minder indrukwekkend.

Lenovo-Z5-schets

Het scherm is 6,2-inch groot, heeft een 1080p-resolutie en een beeldverhouding van 19:9. Intern vinden we een Qualcomm octa-core processor, 6GB werkgeheugen, 64GB of 128GB opslagruimte, een 16 megapixel dual-camera en een 3300mAh accu. Wat dan wel weer opmerkelijk is is de prijs. De uitvoering met 64GB opslagruimte gaat in China namelijk over de toonbank voor omgerekend slechts 173 euro. De 128GB-variant kost 240 euro. Met deze prijzen levert Lenovo met de Z5 een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Lenovo-Z5

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.