Google Introduceert Smart Display Google Home Hub

Google-Home-Hub-gear-patrol-lead-fullGoogle heeft tijdens de presentatie van de Pixel 3 en Pixel 3 XL ook een aantal andere producten aangekondigd. Eén van deze producten is de Google Home Hub, een zogenoemde Smart Display met de Google Assistent.

De Google Home Hub is een slimme speaker met een groot scherm. Hierdoor kun je het apparaat niet alleen via spraakopdrachten bedienen, maar ook via het touchscreen. Uiteraard kan de gesproken informatie dankzij dit scherm ook van beelden worden voorzien. We kennen vergelijkbare apparaten van LG, JBL, Anker, Lenovo en Archos.

De Google Home Hub is voorzien van dezelfde materialen als de Google Home en Home Mini. Een camera ontbreekt, zodat je de Home Hub overal in je huis kunt gebruiken zonder dat je het gevoel hebt bekeken te worden. Het is hierdoor echter niet mogelijk om de Home Hub te gebruiken voor videogesprekken.

Ambient EQ zorgt ervoor dat de helderheid van het scherm zich automatisch aanpast aan de omgeving. Zo zal het scherm overdag feller zijn dan in de avond.

Net als bij de Google Home-speakers kun je informatie opvragen over allerlei onderwerpen zoals bijvoorbeeld het weer. Inplaats van een gesproken reactie krijg je nu echter ook een weeroverzicht te zien op het scherm. Vraag je om recepten dan krijg je een overzicht te zien van recepten met daarbij stap-voor-stap instructies. Heb je een Nest Hello-deurbel, dan kun je kijken wie er aan de deur staat. En zo zijn er nog tal van andere mogelijkheden.

Zo kun je de verlichting in je huis bedienen, de Home Hub gewoon als digitaal fotolijstje gebruiken of YouTube video’s bekijken. Mensen die de Google Home Hub kopen krijgen bovendien 6 maanden gratis toegang tot YouTube Premium.

Google-Home-Hub-achterkant-kleuren

De Google Home Hub krijgt een adviesprijs mee van 149 dollar en verschijnt eerst op de markt in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het is nog onduidelijk of en wanneer de Home Hub in de Benelux op de markt zal verschijnen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.