Huawei Watch GT Officieel Aangekondigd

Huawei-Watch-GTHuawei heeft tijdens de introductie van de Mate 20 en Mate 20 Pro ook een nieuwe smartwatch aangekondigd. De zogeheten Watch GT draait niet op Wear OS, maar op een eigen OS van Huawei.

De Watch GT komt in twee uitvoeringen op de markt, namelijk als Sport-versie en als Classic-versie. Beide uitvoeringen beschikken over een 1,4-inch scherm met een resolutie van 454 x 454 pixels. Het opmerkelijke aan de smartwatch is de accuduur. Volgens Huawei gaat de Watch GT bij normaal gebruik namelijk twee weken mee op één acculading. Dit is opvallend lang voor een smartwatch met een 420 mAh accu. Onder normaal gebruik valt 90 minuten per dag gps-gebruik, 200 keer per dag de smartwatch checken en daarnaast het gebruik van de hartslagmeter en slaapmonitoringfunctie.

De Huawei Watch GT heeft een waterdichte behuizing en beschikt naast verschillende activiteiten-trackers over een Cortex M4-chipset en een NFC-chip. De Sport-uitvoering krijgt een adviesprijs mee van 199 euro. De Classic-uitvoering kost 229 euro. De Watch GT ligt vanaf 23 oktober in de winkels.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.