Waarom Je Een Drone Moet Hebben!

DJI SparkEen drone is een handige tool voor filmakers en hobbyisten die vanuit een “birds-eye view” mooie beelden willen maken. We zien echter steeds vaker dat “normale” consumenten drones aanschaffen om bijvoorbeeld met unieke vakantievideo’s thuis te komen. Toch vragen mensen zich af waarom je nou een drone moet kopen en wat voor drone je als normale consument het beste kunt aanschaffen?

Drones zijn er in allerlei maten en prijsklassen. Voor een kwalitatief goede en complete drone ben je richting de 1000 euro kwijt. Dit is een hoop geld, maar hiervoor krijg je ook een hoop technologie terug. Je koopt namelijk een vliegende camera die vaak in 4K-resolutie video’s kan opnemen. Daarnaast is een drone uitgerust met een gimbal, die ervoor zorgt dat de beelden super stabiel blijven. Een goeie gimbal voor een GoPro of compact-camera kost al snel een paar honderd euro. Reken daarbij de kosten voor de 4K-camera en het mechanisme om te kunnen vliegen en je begrijpt al snel waar het prijskaartje vandaan komt.

Ideale drone voor gemiddelde consument
Toch zijn er goedkopere drones beschikbaar zoals bijvoorbeeld de DJI Spark. Deze drone is erg populair omdat die niet alleen een stuk aantrekkelijke geprijsd is, maar ook een stuk kleiner is. Een kleinere en goedkopere drone trekt veel meer normale consumenten aan, omdat een dergelijke drone ideaal is om mee te nemen op vakantie.

Ondanks het kleinere formaat is de DJI Spark erg compleet. Zo heeft de drone een bereik van honderden meters en zorgen sensoren ervoor dat obstakels automatisch worden ontweken. Daarnaast beschikt de DJI Spark over voorgeprogrammeerde routes en een tracking-functie, waardoor de drone al het werk voor je doet. Zo kun je op vakantie bijvoorbeeld gaan kajakken, terwijl de drone automatisch achter je aan vliegt en mooie beelden maakt. Je kunt hier de Drone kopen voor slechts €439,- of voor €599,- inclusief afstandsbediening, tas en reserveonderdelen.

Unieke beelden
We zien het regelmatig op televisie, mooie beelden vanuit de lucht van een mooi landschap of een spannende achtervolging in een film. Vroeger werden dergelijke beelden met een helikopter gemaakt, maar tegenwoordig gebruiken filmmakers gewoon een drone. Nu drones steeds beter en voordeliger worden zien we ook steeds vaker drone-video’s op YouTube verschijnen. Een drone geeft een ander perspectief en maakt de video’s daardoor een stuk unieker. Ook lijken video’s een stukje professioneler, omdat we de actie vanuit verschillende hoeken kunnen bekijken.

Wil je geen video’s maken, maar heb je wel interesse in het schieten van mooie landschapsfoto’s of unieke selfies? Dan is een drone natuurlijk ook de uitkomst. Er zijn zelfs drones beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor het maken van selfies. Deze drones kunnen gebaren herkennen, waardoor je met een handbeweging kunt aangeven dat de drone een foto moet maken. 

Privacy en veiligheid
Ik heb zelf ook een drone en neem deze graag mee op vakantie. Ik gebruik de drone voor zowel video’s als foto’s. Vliegen met een drone komt echter wel met een verantwoordelijkheid. Een drone kan namelijk gevaarlijk zijn wanneer je hier onverantwoordelijk mee vliegt. We raden daarom aan om gebruik te maken van opzetstukjes die de propellors beschermen. Hierdoor is de kans kleiner dat de scherpe randen van de propellors iets of iemand raken wanneer je onverwachts in de buurt komt van mensen of obstakels.

Daarnaast is het verstandig om altijd uit de buurt van mensen te vliegen. Zo vlieg ik persoonlijk het liefst over bossen, de zee en “bijna” verlaten stranden. Hierdoor kun je een stuk aangenamer rondvliegen en je echt concentreren op het maken van mooie beelden. Daarnaast krijg je geen klachten van mensen die zich zorgen maken om hun privacy.

Elk land heeft overigens andere regels wat betreft drones. Daarom is het verstandig om altijd even te controleren of je überhaupt wel mag vliegen op je vakantiebestemming of dat je misschien een vergunning moet aanvragen. Vaak is het zo, hoe groter en zwaarder de drone, hoe strenger de regels. Dit is dus ook een voordeel van kleinere “selfie-“drones.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *