Vergrendelpatroon Android Makkelijk Te Voorspellen

Android Pattern LockUit een studie van de universiteit van Wetenschap en Technologie in het Noorse Trondheim blijkt dat het patroonslot of “pattern lock” van Android-gebruikers makkelijk te voorspellen is.

Android-gebruikers kunnen inplaats van een ouderwetse pincode ook een patroon maken aan de hand van negen punten op het scherm. Onderzoeker Marte Løge analyseerde 4000 van deze patronen en kwam tot de conclusie dat het veegpatroon van gebruikers vrij voorspelbaar is. Zo blijkt dat 44 procent van alle patronen begint in de linker bovenhoek. Ook gebruiken de meeste mensen maar vijf punten, waarbij “slechts” 9000 combinaties mogelijk zijn.

9000 combinaties lijkt misschien vrij veel, maar kwaadaardigen kunnen dit proces automatiseren waardoor het veegpatroon vrij eenvoudig te achterhalen is. Ook maken veel gebruikers een patroon in de vorm van een letter, dit is vaak de eerste letter van een geliefde, kind of huisdier.

Løge wil als tip meegeven het veegpatroon niet in een hoek te beginnen, iets wat 77 procent van de gebruikers wel doen. Maak hem zo lang mogelijk en schakel zichtbare feedback uit zodat niemand kan meespieken.

bron [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.