25,6 Procent Android-toestellen Draait Op Lollipop

Android 5.0 LollipopUit de Android-cijfers die Google maandelijks vrijgeeft blijkt dat Android 5.0 en 5.1 (Lollipop) op een kwart van alle Android-toestellen draait. Ook zien we voor het eerst Android 6.0 (Marshmallow) tussen de statistieken staan.

Android 4.4 (KitKat) is met een marktaandeel van 37,8 procent nog steeds de meest gebruikte Android-versie van dit moment. Na KitKat is Android 4.1/4.2/4.3 (Jelly Bean) met 29 procent de meest gebruikte versie. Android 5.0/5.1 (Lollipop) is voor het eerst op meer dan een kwart van de toestellen aanwezig. Ook zien we voor het eerste Android 6.0 (Marshmallow) in de statistieken verschijnen, alhoewel een marktaandeel van 0.3 procent nog wel erg minimaal is. Dit lage percentage heeft te maken met het feit dat Android 6.0 alleen nog maar beschikbaar is op een aantal Nexus-toestellen.

Doordat smartphonefabrikanten vaak zelf nog aanpassingen willen doorvoeren voordat ze de nieuwste Android-versie verspreiden, ontvangen veel toestellen pas laat de nieuwste Android-versie.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.