Google Zal Binnenkort Volledige Naam Android N Aankondigen

Android N naamHet is niet langer mogelijk om suggesties voor de naam van Android N op te geven. Google zal over enkele weken de volledige naam van de nieuwste Android-versie vrijgeven.

Android-fans houden zich graag bezig met het raden van de naam van nieuwe Android-versies. Het is de traditie dat elke nieuwe versie van Android een naam krijgt van een lekkernij. De naam van een nieuwe versie begint steeds met de volgende letter van het alfabet. Zo heten de laatste versies van het besturingssysteem KitKat, Lollipop en Marshmallow. De naam van de volgende Android-versie begint dus met de letter “N”.

In tegenstelling tot voorgaande jaren kunnen ontwikkelaars al ongeveer twee maanden gebruik maken van de Android N Developer preview. Google wil er op deze manier voor zorgen dat er genoeg tijd is om bugs op te lossen en dat fabrikanten sneller aan de slag kunnen met het uitrollen van een Android N-update.

Normaal gesproken kondigt Google de volledige naam van de nieuwe Android-versie aan op de jaarlijkse Google I/O beurs, maar dat was dit jaar niet het geval. Google liet inplaats daarvan weten dat het bedrijf nog geen naam had gekozen en dat consumenten zelf een naam mogen bedenken. Tot gisteren was het mogelijk om een naam in te dienen. Google heeft via een kort berichtje laten weten dat het bedrijf dankbaar is voor alle inzendingen en dat de naam binnen enkele weken zal worden aangekondigd.

Android N brengt een aantal verbeteringen met zich mee. Zo beschikt de nieuwste versie van Android onder andere over een verbeterde Doze-functies die de accuduur moet verlengen en over spit-screen ondersteuning, waardoor het mogelijk is om meerdere applicaties tegelijk naast elkaar te draaien en te gebruiken. Dit is ideaal voor multitasking. Ook worden notificaties voortaan op een slimme manier samengebundeld en kan je rechtstreeks vanuit notificaties van berichtendiensten een bericht versturen. Verder kunnen updates op de achtergrond worden geïnstalleerd.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.