Android 8.0 Oreo Officieel Geïntroduceerd

android 8.0-oreoGoogle heeft zojuist de nieuwste versie van Android geïntroduceerd. Android 8.0 krijgt de naam Oreo en is nu beschikbaar voor de Nexus- en Pixel-toestellen van Google.

Android 8.0 is al geruime tijd als testversie beschikbaar voor ontwikkelaars, zodat ze hun applicaties kunnen aanpassen voordat Google de nieuwe versie van Android uitrolt naar de consument.

Android 8.0 (Oreo) is nu beschikbaar voor de nieuwste Nexus- en Pixel-toestellen van Google. Op een later tijdstip zal Oreo ook worden uitgerold naar toestellen van andere fabrikanten. Dit kan echter nog wel even duren, omdat fabrikanten eerst nog hun eigen schil moeten aanpassen aan de nieuwe versie van Android. Wel zal dit volgens Google sneller moeten gaan dan bij vorige updates, omdat Google de onderliggende architectuur heeft aangepast om het fabrikanten makkelijker te maken.

Oreo brengt vooral verbeteringen op het gebied van snelheid en veiligheid met zich mee. Zo is onder andere de virusscanner Google Play Protect toegevoegd. Ook moeten applicaties die op de achtergrond draaien minder energie verbruiken, is er ondersteuning voor “picture-in-picture” en zullen apps met notificaties voortaan een bolletje op het icoontje tonen, zoals ook het geval is bij iOS. Als laatste krijgen gebruikers veel meer controle over de notificaties.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *