Lek Ontdekt In Facebook Messenger

Facebook MessengerOnderzoekers van het bedrijf Check Point hebben een lek ontdekt in Facebook Messenger. Dankzij dit lek kunnen kwaadwilligen berichten, foto’s, links en bestanden achteraf onopgemerkt wijzigen, zo schrijft het beveiligingsbedrijf op zijn blog.

Check Point laat in de blogpost ook weten dat ze Facebook op de hoogte hebben gesteld en dat Facebook het lek gelijk gedicht heeft.

Elk bericht in Facebook Messenger krijgt een eigen bericht-id mee. De onderzoekers waren in staat om deze id’s te achterhalen en aangepast naar de server van Facebook te sturen. Op deze manier veranderde de inhoud van het bericht, zonder dat de ontvanger dit door had. Het aanpassen van een bericht was ook mogelijk nadat de ontvanger het bericht al had gelezen. In een video laat het bedrijf zien hoe de lek werkt.

De onderzoekers konden ook linkjes aanpassen en foto’s verwijderen. Hierdoor was het in theorie mogelijk om linkjes te verwijzen naar kwaadaardige malware. Berichten van Facebook worden regelmatig gebruikt in rechtszaken tussen bedrijven. Door deze lek zouden de bedrijven verzonden berichten kunnen vervalsen.

Het is onbekend of mensen ook daadwerkelijk misbruik hebben gemaakt van de lek.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.