Verify Apps-functie Toont Nu Welke Apps Zijn Gescand

Google Verify AppsVerify Apps is een beveiligingsfunctie in Android die periodiek scant op schadelijke apps. Google heeft deze functie nu overzichtelijker gemaakt door te laten zien welke apps onlangs zijn gescand.

Verify Apps is een ingebouwde functie die gebruikers waarschuwt als er schadelijke apps zijn gevonden. Applicaties worden zowel voor als na de installatie gecontroleerd. Als Verify Apps een beveiligingsdreiging gevonden heeft wordt de installatie van de app volledig geblokkeerd. Verify Apps zou ervoor gezorgd hebben dat er 50% minder schadelijke apps zijn geïnstalleerd.

Apps verifieren Google Play Services

Sinds Google Play Services 10.2.x is er nu een overzicht te zien van welke apps er door Google zijn gecontroleerd en wanneer dit is gebeurd. Dit overzicht is te vinden onder ‘Instellingen’ > ‘Google’ > ‘Beveiliging’ > ‘Apps verifiëren’. Hier kan je ook aangeven of Google periodiek het apparaat moet controleren en of je de gegevens van onbekende apps wilt delen met Google, zodat Google de detectie van schadelijke apps kan verbeteren.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.