“Samsung Galaxy Note 4 Bewust Vertraagd Door Software-update”

Samsung-Galaxy-Note-4Een Italiaanse rechtbank heeft Samung ervan beschuldigd de Galaxy Note 4 bewust te hebben vertraagd met de Android 6.0 Marshmallow-update. Als gevolg van dit besluit krijgt Samsung een boete opgelegd van 5 miljoen euro.

Vorig jaar kwam Apple negatief in het nieuws omdat het bedrijf met opzet oudere iPhones vertraagde. Veel mensen geloven dat Apple dit deed om consumenten eerder over te halen een nieuwe iPhone te kopen, maar volgens Apple was dit nodig om de oude accu te beschermen. Na veel commotie kunnen iPhone-gebruikers nu zelf aangeven of ze de ‘feature’ in- of uit willen schakelen.

Apple zou niet het enige bedrijf zijn die soortgelijke praktijken heeft uitgehaald, aldus een Italiaanse rechter. Volgens de rechtbank zou Samsung een Android 6.0 (Marshmallow)-update hebben doorgevoerd naar de Note 5, die op dat moment eigenlijk ontworpen was voor de Galaxy Note 7. Omdat de update helemaal niet geschikt was voor de Note 4, liepen gebruikers tegen problemen aan met de snelheid en de stabiliteit.

We moeten er wel bij zeggen dat de Italiaanse rechtbank tot nu toe nog geen technische details heeft gedeeld die bewijzen dat Samsung de Note 4 echt bewust heeft vertraagd. Dezelfde rechtbank heeft ook een boete opgelegd aan Apple. Apple moet 10 miljoen euro betalen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.