Beveiligingsupdate Van Maart Weer Uitgerold Voor Nexus 6

nexus-6De Nexus-toestellen van Google krijgen elke maand een nieuwe beveiligingsupdate om de laatste bugs en lekken te fixen. De update van maart zorgde op de Nexus 6 echter voor problemen, waardoor de update tijdelijk was stopgezet. Nu Google een “oplossing” heeft gevonden voor het probleem is de update van maart weer beschikbaar voor de Nexus 6.

De nieuwste beveiligingsupdate van Google zorgt ervoor dat SafetyNet niet meer werkt. Hierdoor werkte ook Android Pay niet meer. Met SafetyNet kunnen apps onder andere checken of je toestel is geroot of misschien draait op een custom rom. Doordat Android Pay dat niet meer kon checken werkte de betaaldienst niet.

Google heeft nu besloten om SafetyNet simpelweg uit te schakelen, zodat de update weer kan worden uitgerold. Een echte oplossing voor het probleem is dit niet, want theoretisch kan Android Pay nu worden gebruikt op onveilige apparaten. 

De update met buildnummer N6F26U is te downloaden als factory image of als OTA-update. Vermoedelijk komt Google snel met een een nieuwere update die SafetyNet weer zal inschakelen zonder dat dit gevolgen zal hebben voor Android Pay.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *