Fast Pair Maakt Bluetooth Pairing Op Android Stuk Makkelijker

google-pixel-budsAndroid krijgt een nieuwe functie waarmee het een stuk makkelijker en sneller moet worden om een Bluetooth-headset te verbinden met je smartphone. Dankzij Fast Pair hoef je je headset of speaker alleen maar dicht bij je smartphone te houden om gelijk verbinding te maken.

Dankzij Fast Pair hoef je voortaan niet meer de Bluetooth-settings op je smartphone te openen om een Bluetooth-apparaat te vinden. Leg de headset of speaker simpelweg naast je smartphone en er verschijnt een popup met de naam en afbeelding van het apparaat. Druk op de notificatie en het apparaat is verbonden. Super simpel en erg snel.

Google-Fast-Pair

Fast Pair werkt nog niet met alle Bluetooth-apparaten, omdat fabrikanten de apparaten eerst bij Google moeten registreren. Momenteel werkt de functie alleen met de Google Pixel Buds en de Libratone’s Q Adapt On-Ear. Binnenkort krijgt de Plantronics Voyager 8200 ook ondersteuning voor Fast Pair.

Google zal deze week de nieuwste Google Play services-update uitrollen. Deze update is voorzien van Fast Pair-ondersteuning.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.