Google Introduceert Beveiligingsupdate Februari

Google-Pixel-2-XL-smartphoneGoogle brengt elke maand een nieuwe beveiligingsupdate uit voor Android, zodat toestellen weer beschermt zijn tegen de laatste lekken. De uitrol van de beveiligingsupdate van februari is nu gestart.

De beveiligingsupdate van februari komt als eerste binnen op de Nexus- en Pixel-toestellen. Pas later zullen andere fabrikanten de update uitrollen naar hun toestellen. De beveiligingsupdate van februari lost 29 kwetsbaarheden op, inclusief een lek binnen het Media-framework. Door dit lek konden hackers via een bestandje codes uitvoeren op een getroffen telefoon. Gelukkig zijn er geen gevallen bekend waarbij kwaadwillenden ook daadwerkelijk gebruik hebben gemaakt van dit lek.

De update brengt naast oplossingen voor lekken ook een nieuwe functie met zich mee voor de Pixel 2 en Pixel 2 XL. Zo activeert de update de Visual Core-chip in de smartphone voor alle apps. Deze activatie maakt het mogelijk om betere foto’s te maken bij weinig licht. Ook wordt hdr+ mogelijk en zal de kwaliteit van foto’s omhoog gaan.

via [AP]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.