Android Steeds Veiliger Dankzij Kunstmatige Intelligentie

google-play-protectGoogle heeft zojuist de jaarlijkse Android Security 2017 Year in Review rapportage gepubliceerd, waarin Google aangeeft wat het bedrijf heeft gedaan om Android-gebruikers veilig te houden. Het blijkt dat Google vooral gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om schadelijke apps tegen te gaan.

In het rapport staat dat Google vorig jaar 60,3 procent van alle schadelijke apps via machine learning heeft gedetecteerd. Hiermee toont Google aan hoe belangrijk kunstmatige intelligentie is voor Android. Google Play Protect, dat op meer dan 2 miljard Android-toestellen aanwezig is, is verantwoordelijk voor het vinden van deze malafide apps.

In totaal heeft Google 700.000 schadelijke apps, die het beleid van Google overtreden, uit de Play Store gehaald. Het gaat om apps die zich voordoen als een andere app, apps die geen toepasselijke content bevatten en apps met malware.

Google kwam er achter dat maar liefst 35 procent van de schadelijke apps geïnstalleerd worden als de smartphone niet online is. Daarom heeft Google een offline-scanfunctie toegevoegd, die sinds de introductie 10 miljoen installaties van mogelijk schadelijke apps heeft voorkomen.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.