Nieuwe API Maakt Real-world Games Met Google Maps Mogelijk

Google-Maps-APIs-GamingGoogle heeft een nieuwe API voor Google Maps uitgebracht die meer spellen als Pokémon Go mogelijk moet maken. De API geeft ontwikkelaars toegang tot alle objecten in Google Maps, waardoor de hele wereld aangepast kan worden.

Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon Go, maakt gebruik van een eigen systeem om aan te geven waar Pokémon en Pokéstops verschijnen. Google heeft al deze gegevens ook en maakt deze nu beschikbaar voor ontwikkelaars via een nieuwe API. De API geeft ontwikkelaars toegang tot realtime gegevens updates en locatiedata. Ook zet de API bestaande straten, gebouwen en bezienswaardigheden om in Unity Game Objects.

Doordat Google de omgeving heeft omgezet in Unity Game Objects hoeven ontwikkelaars alleen nog maar de omgeving om te zetten in het thema van de game. Ontwikkelaars krijgen toegang tot meer dan 100 miljoen 3D-gebouwen, wegen en parken die zijn verdeeld over 200 landen. We kunnen in de toekomst dus veel meer games als Pokémon Go verwachten. De onderstaande video geeft alvast een goede indruk.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.