12 Procent Android-toestellen Draait Op Oreo

android 8.0-oreoGoogle heeft weer de maandelijkse distributiecijfers van Android gedeeld, waardoor we weer op de hoogte zijn van de marktaandeel van de verschillende Android-versies. Oreo, de nieuwste versie van Android die momenteel beschikbaar is, draait nu op 12,1 procent van alle toestellen.

Maandelijks deelt Google de distributiecijfers van Android om ontwikkelaars inzicht te geven in de gebruikte Androidversies. Hierdoor kunnen ontwikkelaars hun applicaties optimaliseren voor de meest gebruikte Android-versies.

De marktaandeel van vrijwel alle Android-versies zijn de afgelopen twee maanden gedaald. Oreo ziet echter een stijging van ongeveer 6,5 procent. 10,1 procent van de toestellen draait op Android 8.0, terwijl 2 procent al draait op Android 8.1, de nieuwste versie van Oreo. Toch is dit percentage niet echt indrukwekkend, aangezien Google Android Oreo al bijna een jaar geleden introduceerde.

De meeste toestellen draaien nog op Nougat (Android 7.0 en 7.1), gevolgd door Lollipop (Android 5.0 en 5.1). In het onderstaande overzicht zie je de percentages per Androidversie.

Android-distributiecijfers-juli

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.