“Samsung Rolt Pas Begin 2019 Android 9.0 Pie Uit”

Android-9-PieMensen met een Samsung-smartphone ontvangen waarschijnlijk pas begin 2019 een update naar Android 9.0 (Pie). Deze update brengt cameraverbeteringen en een aantal nieuwe functies met zich mee.

Google bracht Android Pie al in augustus uit, maar Samsung gebruikers moeten nog in ieder geval drie maanden wachten. SamMobile zou dit nieuws hebben ontvangen van Samsung Frankrijk.

Toch is dit niet geheel onverwachts, aangezien Samsung de Oreo-update ook pas in februari uitrolde. Dit is een half jaar nadat Google Oreo beschikbaar maakte. Goed voor de merknaam is het niet, aangezien merken als Nokia, OnePlus en Sony al wel een Pie-update hebben uitgerold.

De Pie-update voor Samsung-toestellen brengt verschillende nieuwe opties met zich mee. Zo kun je straks de flitser gebruiken in de portretmodus, kun je in de Galerij-app gemakkelijker je eigen video’s terugvinden en worden de voice recorder-app en het toetsenbord verbeterd. Ook heeft Android Pie vernieuwde notificaties en is het mogelijk om de smartphone te bedienen via “gestures”. De dualsim-versies van de Galaxy Note 8 en Galaxy S9 krijgen ondersteuning voor VoLTE op beide simkaarten, aldus Samsung Frankrijk.

Het hoofdkantoor in Zuid-Korea wil nog niet reageren op deze berichten.

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.