Android 4.3 Update Voor Unbranded Galaxy S3 Nu In Nederland en België Te Downloaden

Samsung-Galaxy-S3
Meer dan een maand geleden heeft Samsung de Android 4.3 update voor de Galaxy S3 gelanceerd. Na de vele problemen dat deze update veroorzaakte bij Galaxy S3 gebruikers had Samsung geen andere keuze dan de update weer te beëindigen totdat alle bugs waren opgelost. Sinds ongeveer een week is het voor de Galaxy S3 gebruikers met een Vodafone abonnement al weer mogelijk om de Android 4.3 update te downloaden. Sinds gister krijgen we ook meldingen binnen dan mensen in Nederland en België met een unbranded Galaxy S3 toestel de update nu kunnen downloaden.

De Android 4.3 update voor de Galaxy S3 was eerder stopgezet nadat veel gebruikers problemen kregen met onder andere een snel leeglopende batterij, een traag toestel en wegvallende Wi-Fi verbindingen. Samsung heeft gewerkt aan deze problemen en de Android 4.3 update weer vrijgegeven.

Op Androidics.nl krijgen wij berichten binnen van unbranded Galaxy S3 eigenaren dat ze de Android 4.3 update hebben gedownload. Echter zijn er nog steeds mensen die melden dat de eerder genoemde problemen nog niet allemaal zijn verholpen.

Android 4.3 brengt onder andere enkele verbeteringen op het gebied van tekstinvoer met zich mee en hebben de Samsung applicaties een update ontvangen. Ook zal de Galaxy S3 minder accu verbruiken, is de snelheid en stabiliteit verbeterd en zijn er kleine aanpassingen gemaakt aan het layout. Verder bied de update ondersteuning voor de Galaxy Gear en BLE (Bluetooth Low Energy) “een energie zuinige manier om verbinding te maken met accessoires”.

De update kan worden gedownload via over-the-air (OTA) in het instellingen menu of via Samsung Kies.

TIP: Voor iedereen die accu problemen ervaren na het updaten van Android 4.3, hebben wij hier een paar tips geschreven die de accu verbruik zouden moeten verbeteren.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

33 Reacties

 1. Larissa schreef:

  Ik heb de update ontvangen via Kies hij kwam
  gelijk in beeld dat er geupdate moest worden!
  Mooi uiterlijk, batterij gaat even lang mee maar het is sneller!!
  Na de update eventjes vast lopen maar daarna heb ik mijn mobiel uitgezet en weer aan daarna deed hij het top!

  • jimmy schreef:

   en waar vindt ik die kies?? want ik kan alleen maar via toestel-info klikken en dan op software -update klikken en dan op bijwerken en dan zegt die de laatste update zijn al geinst. terwijl ik nog de 4.1.2 heb [ ik woon in belgie en mijn vrouw heeft de update al 1 week 4.3 ]

 2. Roy Siks schreef:

  Ik heb een s3 van Vodafone en heb vanmorgen de update binnengehaald via OTA dus niet alleen Unbranded krijgt 4.3 🙂

 3. Glenn Clauw schreef:

  Hier in Belgie nog altijd niks… Heb voor kerst de galaxy gear gekregen en kan hel dus nog altijd niet gebruiken typisch….

 4. stefan schreef:

  hoi Jimmy je kan Samsung kies downloaden op de Samsung website dan tik je in bij zoeken kies en dan vind je de pagina waar je het gratis kan downloaden gr Stefan

 5. D4nnyk1992 schreef:

  Mijn vriendin heeft hem vanochtend ook binnengehad en geïnstalleerd. Ik had geen toegang tot wifi dus niet geïnstalleerd. Nu ik wel toegang heb zegt mijn galaxy S3 ook dat alle updates al geïnstalleerd zijn… Zou hij dan weer ingetrokken zijn ivm bugs? Iemand meer info? Bvd!

 6. Semih schreef:

  ik krijg dan de melding “Proces system reageert niet. Wilt u afsluiten?” Als ik “ok” aanklik reageert het toestel nog niet.en moet ik telefoon opnieuw starten dan pas reageert alles en heel traag?

 7. Marja schreef:

  Mijn zoon heeft update gedownload en nu start de hele telefoon niet meer op. Balen.

 8. D4nnyk1992 schreef:

  Vanochtend update binnen gehad maar geen tijd via wifi te Downloaden. Nu vanavond nogmaals geprobeerd krijg ik melding dat alle updates geïnstalleerd zijn. Zou hij dan weer ingetrokken zijn ivm bugs? Iemand meer informatie..? Bvd!

 9. Klaasjan schreef:

  vanochtend unbranded update maar nu lijkt of die niet meer oplaat. of hij verbruikt meer dan er binnenkomt.

  • Klaasjan schreef:

   leeglopende batterij lijkt opgelost.
   1. zet s3 uit
   2. haal batterij eruit voor minimaal 10-30 seconden.
   3. Herstart s3

   Lijkt wel dat die oplaat, maar verbruikt veel stroom

 10. yilmaz schreef:

  Ik heb hem geinstalleerd maar nu heb ik een andere probleem. Ik krijg numelding “klok is gestopt” ieder keer als ik iets wil doen op mijn mobiel krijg deze melding. ik heb geprobeerd klok verwijderen en opnieuw te installeren maar dat lukt helaas niet..

 11. michael schreef:

  Ik heb de update er vandaag bij mij opgezet, maar hij blijft bovenin de balk nieuwe downloads aangeven die ik al verwijderd heb. Ook als ik op meldingen wissen klik staan ze er met een paar minuten weer.

  • Foxy schreef:

   Hier hetzelfde probleem. De downloads verwijderd en nu zelfs de mail account waar hij de downloads via binnen haalt. Maar de download meldingen blijven terug komen! Erg vervelend.

   Iemand een oplossing …? Of moeten we wachten tot Samsung met iets komt …?

 12. cor schreef:

  S3 na update 4.3 onbruikbaar.

  op mijn S3 stond kaspersky mobile security.De update heeft kaspersky beschadigd, die nu om de 5 sec een melding geeft dat de software is gesloten. (opties om kaspersky software te verwijderen zijn uitgeschakeld)
  opnieuw installeren 4.3 lukt niet meer.

  neem vandaag contact met samsung op.
  info volgt

  • cor schreef:

   na gebeld te hebben met samsung ( moeilijk bla bla ) werd ik verwezen naar een KPNservicepunt. (medewerker belt u binnen 4 uur terug)
   Contact opgenomen met Kaspersky, die hebben samen met mij door het toestel gekeken, maar was niet meer te verwijderen.
   Medewerker gaf de tip:kijk eens op http://www.hard-reset.com.
   Daar staat stap voor stap voor elk type hoe een harde reset uit te voeren.
   (terug naar fabrieksinstellingen)
   En Ja S3 werkt weer normaal
   Zo kan het dus ook, met dank aan Kaspersky

   • cor schreef:

    kleine maar belangrijke aanvulling!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    maak eerst via kies een backup van alle gegevens.
    waarschijnlijk moet je kies upgraden naar 3.0 (wordt automatisch aangegeven)
    selecteer alles waarvan je een backup wil maken.

    daarna via een harde reset het toestel terug zetten naar fabrieksinstellingen.
    en daarna de backup weer terug plaatsen.

 13. timothy schreef:

  Hier bij mij in belgie nog altijd update niet ontvangen op forum blijkt iedereen hel te hebben maar krijg hem niet binnen niet ota en niet via kies plz reageer als je me kunt helpen

 14. Tim schreef:

  Ik heb vandaag de update 4.3 gedownload. Nu krijg ik continu notifacties van gedowloade afbeeldingen (deze afbeeldingen zijn al weken geleden een keer gedownload). Als ik deze notificaties weg klik/sleep komen deze na enkele seconde weer terug. Dit proces herhaalt zich oneindig. Zelfs na het verwijderen van de fotos en de desbetrefende map waar deze fotos in staan blijven de notificaties komen. Heeft iemand dezelfde ervaring of misschien een oplossong voor dit nogal irritante probleem?

  • Siebren schreef:

   Helaas heb ik geen oplossing voor je maar een melding van gelijksoortig probleem. Na de “update” (had ik deze maar nooit gehad) krijg ik continu melding dat er e-mail berichten zijn. In de vorige versie kreeg ik de één signaaltje en knipperde het blauwe lampje als er een e-mail bericht was. Na het lezen was dit weer hersteld / uit.
   Met de update maakt het niet meer uit, gelezen of niet na enkel minuten komt het signaal en blauwje lampje weer in aktie. Het toestel is nu een grote ergernis en ik heb dan ook signalering uit staan (jammer als iemand je belt, was toch een hoofddoel van het toestel)
   Is er iemand met een oplossing? Bijvoorbeeld: Hoe krijg ik die “update” er weer af? Of is dit met instellingen ergens aan te passen?
   Ik verneem het heeeeeel graag!!!

  • cor schreef:

   hoi Tim,

   al die herhalende foutmeldingen lijken allemaal het zelfde.
   maak een backup met kies op jouw computer en voer een harde reset uit.
   (www.hard-reset.com en zoek daar jou type telefoon lees daar wat en hoe je het moet doen o.a verwijder de simkaart voor dat je de reset uitvoerd)
   en zet je telefoon terug naar fabriekinstelling.
   Zet daarna de backup terug naar de telefoon en telefoon werkt weer normaal.
   veel succes.

 15. onur schreef:

  Ik heb een s3, maar als ik op software bijwerken druk zegt ie dat de laatste updates al geïnstalleerd is. Maak aan met dat ding van jullie aq..

 16. suus schreef:

  Ik kreeg net de update binnen vvor mn 3 uiteraard erop gezet maar nu gaat mij telefoon helemaal nit meer aan HELP HELP HELP

 17. Heb zojuist de update uitgevoerd wat probleemloos verliep alleen nu is de oude code om in de telefoon te komen blijkbaar veranderd. Heb de code meerdere keren al ingevoerd .. en deze blijkt niet meer te kloppen. De batterij en chip uit telefoojn gehaald zonder resultaat. Wat moet ik doen? want kan nu gewoon weg niks ermee..

  Groet Maurice Ravensbergen

 18. jerney schreef:

  Na de update staat meldings geluid steeds uit.
  zet ik hem weer hard zet toestel het weer uit waardoor ik geen geluid meer krijg bij meldingen van WhatsApp of mail of sms.

  wie kan mij helpen om het meldings geluid aan te laten staan…

  ook als ik media afspeel wordt het geluid steeds gehalveerd naar een aantal sec. zet ik hem weer hard zet toestel hem weer half zacht. pffff. ook reageert hij traag en met typen loopt hij paar sec achter, zo ook de apps enz. batterij gaat ook heel snel leeg.

  wat een verschrikkelijke update, wie kan mij helpen

 19. angela schreef:

  K heb ook mn samsing s3 geupdate. Nu kan ik geen liedjes meer via whatsapp verzenden…alleen via bluetooth… weet iemand hoe dit wel kan?! Nu gelukkig wel weer camera geluid uit als telefoongeluid ook uit staat. En bij toetsenbord zitten nog een paar bugs helaas… 🙁

 20. henk schreef:

  Na update samsung S3 weigert mijn bleu&me in de auto , de bleu tooth van de samsung S3
  Echt balen.

 21. yilmaz schreef:

  ik kreeg na update van mijn samsung galaxy S3 naar Android versie 4.3 constant melding “klok is gestopt” waardoor de accu sneller leeg liep. Ik heb mijn toestel teruggezet naar fabrieksinstellingen maar melding “klok is gestop. Blijft terugkomen. t

 22. bert schreef:

  Nadat ik mn telefoon heb geupdate, kan ik mijn wifi helemaal niet meer inschakelen.
  Batterij en sim in en eruit gehaald, hielp verder ook niet.
  Ik blijf steeds op wifi drukken maar er gebeurd niks, iemand tips?

 23. marianne schreef:

  na update 4.3 problemen met overgang wifi g/h netwerk. Schakelt niet meer automatisch over op g/h netwerk. Mobiel opnieuw opstarten

 24. S.O. van Duijn schreef:

  Ik kreeg afgelopen weekend de update van voor mijn S3. Dan denk je ik updat de software maar want dan blijft hij tenminste goed werken enzo . Dat was een grote vergissing dus . Want hij werd alleen maar trager en het ergste bellen was ineens onmogelijk ! Vanalles geprobeerd zoals uitzetten en opnieuw opstarten , werkte niet oon niet als de batterij er even uit was . Uiteindelijk dus de telefoon een volledig reset moeten geven ( terug naar fabrieksinstellingen dus en dus veel kwijt ) en nu werkt alles weer zoals het hoort .
  Problemen met de update zijn dus helemaal niet opgelost nlijkt maar weer .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.