Malware via Nep-Netflix op Android Toestellen

Netflix-Android
Verschillende Android gebruikers melden dat ze een toestel hebben aangeschaft met Netflix al voorgeïnstalleerd. Dit blijkt echter niet de officiële versie van Netflix te zijn en is een Malware die inloggegevens en creditcard details doorstuurt naar mensen in Rusland.

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Marble Security ontdekte de malware nadat verschillende mensen klaagden dat Netflix als kwaadaardige software werd beschouwd door de beveiligingssoftware van Marble. Het bedrijf ging op onderzoek uit en kwam er achter dat de nep-Netflix onder andere op toestellen van Motorola, Samsung, ASUS en LG waren voorgeïnstalleerd.

Heeft u een toestel gekocht waar Netflix al op is geïnstalleerd, verwijder het dan gelijk. Smartphone fabrikanten zullen Netflix namelijk nooit standaard op een Android toestel installeren. Als u niet zeker weet of je de nep-versie hebt of de officiële Netflix app, verwijder de applicatie dan voor de zekerheid en download Netflix opnieuw via de Google Play Store.

Hoe de malware op de toestellen is terecht gekomen is nog niet bekend. Tot nu toe heeft Marble Security dertien toestellen ontdekt met de nep-versie van Netflix.

via [parool]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.