Google Calendar-app Krijgt Update Met Nieuwe Functies en Material Design

Google CalendarGoogle heeft de Agenda applicatie “Calendar” na een lange tijd eindelijk van een update voorzien. De update brengt een vernieuwend “Material Design” met zich mee en is nu al beschikbaar voor Android 5.0 (lollipop) gebruikers. In de komende weken zal de app ook naar andere Android versies worden uitgerold.

Volgens Google werkt de Calendar-app na de update een stuk sneller en intuïtiever. Ook heeft de app een totaal nieuw design en zijn er een aantal nieuwe functies toegevoegd. Zo is het mogelijk om afspraken rechtstreeks uit je Gmail-inbox te halen. Heb je net een nieuwe vliegticket gekocht en heb je in je Gmail-inbox een bevestiging ontvangen, dan zal de vlucht met alle vluchtinfo direct in je kalender worden geplaatst.

Een andere nieuwe functie is Google Assists. Google Assists zal suggesties geven zodra je een nieuw item aan het invoeren bent. Ga je elke maandag naar de sportschool en wil je dit voor volgende week weer inplannen, dan zal Google Assists dit proces kunnen versnellen.

Voor Android 5.0 gebruikers is de nieuwe Calendar-app al te downloaden. De overige Android gebruikers kunnen de app binnen enkele weken ook downloaden. Google is ook bezig aan een iOS-versie, maar het is niet bekend wanneer deze in de App Store zal verschijnen.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.