Blauwe Vinkjes in WhatsApp Binnenkort Uit Te Schakelen

blauwe vinkjes WhatsappHet internet staat er vol mee, de blauwe vinkjes van Whatsapp. Een kleine handige nieuwe functie voor sommigen en een totale ramp voor anderen. Gelukkig voor velen is deze functie volgens Ilhan Pektas binnenkort uit te schakelen.

Totaal onverwachts introduceerde Whatsapp deze week de “blauwe vinkjes”. Dankzij deze blauwe vinkjes kan de verzender vanaf nu zien of de ontvanger het bericht ook daadwerkelijk heeft gelezen. Voorheen kon je alleen zien of de ontvanger het bericht heeft ontvangen, niet gelezen.

Niet iedereen waardeert deze “blauwe vinkjes”, omdat het de “privacy” van de gebruikers zou aantasten en het niet meer mogelijk is om je contactpersonen onopgemerkt te negeren. De één ster beoordelingen in de Play Store liegen er niet om:

“Belachelijk opeens die blauwe vinkjes, weghalen!!”

“Stomme vinkjes! Weg privacy.. hele domme zet. Ben zelf geneigd om w’app te verwijderen.”

“Zuckerberg heeft het niet zo op privacy.”

“Het gaat echt werkelijk niemand aan of ik wel of niet hun bericht gelezen heb.”

“Kan ik EINDELIJK mn laatst gezien status uitzetten, komen ze met blauwe vinkjes. Toch maar weer Telegram gaan gebruiken.”

Ilhan Pektas heeft via Twitter gemeld dat WhatsApp binnenkort een update zal uitbrengen, waarna Whatsapp-gebruikers de mogelijkheid krijgen om via de instellingen van WhatsApp de blauwe vinkjes uit te schakelen. Na het uitschakelen van deze blauwe vinkjes zullen je contacten niet meer weten of je een bericht wel of niet gelezen hebben. Pektas is iemand die in het verleden al vaker over vroege versies van nieuwe software beschikte.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.