Onderzoekers Lanceren App Om Telecomnetwerk Hacks Te Ontdekken

SnoopSnitchBeveiligingsonderzoeker Karsten Nohl en zijn collega hebben een app gemaakt waarmee kan worden gecontroleerd of er iemand met je mobiele verbinding aan het knoeien is. De app heet SnoopSnitch en is al beschikbaar in de Play Store.

SnoopSnitch is beschikbaar voor een aantal Samsung Galaxy-toestellen en de Sony Z1 en LG G2. Je zult hiervoor wel roottoegang moeten hebben en de app werkt niet met Cyanogenmod.

Je kunt natuurlijk wachten tot je telecomprovider problemen met het netwerk oplost, maar ik zie liever dat je zelf maatregelen treft“, aldus Nohl. De app bekijkt debug-informatie van een aantal Qualcomm-chipsets om beveiligingsproblemen met het netwerk te detecteren. Zo kan je onder andere zogeheten imsi-catchers, nep-zendmasten detecteren. “De telefoon weet het vaak als er iets mis is met de verbinding, maar nu is die informatie nog ver weggestopt in de baseband”.

SnoopSnitch ziet ook wanneer er lege pages over ss7 worden verzonden “wat kan betekenen dat iemand de locatie van je toestel wil achterhalen” of wanneer je lege smsjes ontvangt. Lege smsjes worden gebruikt door telecomproviders om je telefoon te configureren of door de politie om iemand te tracken.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.