Gegevens 174.000 Nederlandse Uber-gebruikers Gehackt

UberTijdens een grote hack in 2016 zijn de privégegevens van ongeveer 174.000 Nederlandse Uber-passagiers en chauffeurs buitgemaakt. Dit heeft Uber deze week bekendgemaakt.

Tijdens de hack zijn volledige namen, e‑mailadressen en mobiele telefoonnummers van passagiers en chauffeurs gestolen. Volgens het onderzoek van Uber zijn er geen ritlocatiegeschiedenissen, creditcardnummers, bankrekeningnummers of geboortedata gedownload. Ook is er geen bewijs gevonden voor fraude of misbruik dat verband houdt met dit incident. Dit heeft de taxi-dienst geschreven in een verklaring.

Wereldwijd stalen de hackers in oktober van 2016 gegevens van ongeveer 57 miljoen gebruikers en 600.000 chauffeurs. In 2016 hield Uber de digitale diefstal eerst stil en betaalde de hackers 100.000 dollar om de data te vernietigen en geen melding te maken van hun hack. Afgelopen maand liet Uber pas weten dat de tax-dienst een jaar eerder was gehackt, na een onthulling door persbureau Bloomberg. Ongeveer 174.000 Nederlanders zijn de dupe geworden van de hack.

Het is geen definitief aantal omdat de informatie die we via de app of onze website ontvangen en die we gebruiken om een landcode toe te wijzen, soms niet overeenkomt met het land waar de persoon in kwestie daadwerkelijk woont.

Volgens persbureau Reuters is een 20 jarige jongen uit Florida verantwoordelijk voor de hack. De jongen woont nog bij zijn moeder en zou met de hack hebben willen helpen met het betalen van de rekeningen. Uber betaalde de hacker en heeft de jongen niet aangeklaagd, omdat hij geen gevaar zou zijn voor het bedrijf en zijn klanten.

Uber directeur Dara Khosrowshah betreurde de gang van zaken en het verzwijgen van de hack. Hij beweerde slechts kort geleden op de hoogte zijn gesteld van het lek. Uber-veiligheidschef Joe Sullivan werd in november samen met een andere werknemer ontslagen.

via [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.