Hyundai Komt Met Android Wear-app Om Auto Te Starten

Hyundai-Blue-Link-AndroidHyundai zal nog dit kwartaal een Android Wear-app uitbrengen, waarmee het mogelijk is je auto op afstand te bedienen. De app heet Hyundai Blue Link en maakt het onder andere mogelijk om je auto terug te vinden, je auto te starten, op slot te doen of je claxon te laten klinken.

Met de Hyundai Blue Link-app kunnen auto’s die zijn voorzien van Blue Link worden aangestuurd met je smartwatch. Blue Link is een systeem dat al beschikbaar is sinds 2012 en waardoor de auto verbonden is met clouddiensten. Hiervoor is nu een speciale app ontworpen waarmee je je auto kunt starten en stoppen, vergrendelen of ontgrendelen, je claxon kunt laten klinken, je parkeerlocatie mee terug kunt vinden of de lampen laten flitsen.

Hyundai-Blue-Link-Android-Wear

Momenteel is Blue Link alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en het is niet bekend of Hyundai in de toekomst ook Blue Link in de Benelux zal gaan gebruiken. Toch is het een interessante ontwikkeling in de autoindustrie en waarschijnlijk zullen andere autofabrikanten snel volgen met vergelijkbare Android toepassingen.

bron [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.