Google Now Geeft Nu Antwoord In Het Nederlands

Google Now NederlandsGoogle heeft afgelopen dinsdag de spraakbesturing op Android “gedeeltelijk” voorzien van de Nederlandse taal. Voortaan zal Google Now ook in het Nederlands antwoorden bij Nederlandse spraakopdrachten.

Android Planet ontdekte deze week dat Google Now spontaan antwoord gaf in het Nederlands. Google Nederland heeft vervolgens aangegeven dat Google Now sinds afgelopen dinsdag inderdaad “gedeeltelijk” is voorzien van de Nederlandse taal.

Het was al langer mogelijk om Nederlandse zoekopdrachten in te spreken, maar er werd geen gesproken antwoord teruggegeven, iets wat bij Engelse vragen wel het geval was. Bij vragen als “Hoe laat is het in Tokio?” of “Hoe oud is Leonardo DiCaprio?” zal je voortaan een Nederlands gesproken antwoord terug ontvangen. Google Zoeken gebruikt hiervoor dezelfde stem als Google Maps.

Nog niet alle Nederlandse spraakcommando’s werken. Zo is het nog steeds niet mogelijk om je wekker in te stellen, een app te openen of een bericht op Twitter te zetten via Nederlandse spraakopdrachten. Dergelijke spraakopdrachten zullen later nog wel worden toegevoegd.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.