Nieuwe App Moet Misdaden Tegen Menselijkheid Aantonen

eyeWitness to atrocitiesEyeWitness to atrocities is een nieuwe app die kan worden gebruikt voor het maken van bewijsmateriaal tijdens misdaden tegen de menselijkheid. Letterlijk vertaald “ooggetuige van Wreedheden” kan de echtheid van foto’s en video’s vaststellen aan de hand van een paar simpele controles.

Ook al duikt er steeds vaker bewijsmateriaal op dankzij het toenemende aantal smartphone gebruikers, de echtheid van deze foto’s en video’s is vaak moeilijk te controleren. Hierbij moet de eyeWitness to atrocities-app kunnen helpen.

Het idee voor de app ontstond in 2011 na aanleiding van een documentaire over de vermeende executie van Tamil-opstandelingen door soldaten van het Sri Lankaanse leger. De echtheid van de beelden konden niet worden bewezen, waardoor de soldaten niet aan de hand van deze beelden konden worden berecht. Om de kans te vergroten dat dergelijke beelden tijdens rechtszaken er wel toe doen hebben de makers van de EyeWitness-app enkele controles ingebouwd.

Zo worden onder andere de GPS coördinaten en de datum opgeslagen. Ook worden de pixels van de beelden geteld, waardoor het niet mogelijk moet zijn om de beelden te manipuleren.

De app is uiteraard gemaakt voor de hulpverleners en mensen in gebieden waar oorlogsmisdaden nog regelmatig voorkomen. Denk aan gebieden als Syrië, Oekraïne en Congo. Alle gemaakte beelden worden veilig opgeslagen en zijn alleen toegankelijk via een individueel wachtwoord. Mocht je tijdens het maken van de beelden worden gesnapt dan kan je gebruik maken van de “paniek-knop”. Hierdoor worden alle opgeslagen gegevens inclusief de eyeWitness-app in een keer verwijderd.

via [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.