WhatsApp-gesprekken Zijn Eenvoudig te Stelen

WhatsApp
Uit een onderzoek van Bas Bosschert blijkt dat WhatsApp-gesprekken op Android niet veilig zijn opgeslagen en dat de gesprekken makkelijk via andere Android applicaties gestolen kunnen worden.

WhatsApp voor Android slaat alle gesprekken op op de SD-kaart van de smartphone. Als andere Android applicaties ook toegang hebben tot de SD-kaart en toegang hebben tot het internet, dan is het mogelijk om de WhatsApp-gesprekken te verzenden naar mensen minder goede intenties.

De berichten van WhatsApp worden wel opgeslagen in een gecodeerde SQLite3-database, maar er zijn genoeg tools waarmee je de encryptie vrij makkelijk ongedaan kan maken. Ook kan een SQLite3-database makkelijk worden omgezet naar een Excel bestand, waardoor alle berichten alsnog te lezen zijn.

Uiteraard is WhatsApp niet de enige chat-app waarvan de gesprekken makkelijk kunnen worden gestolen, maar het feit blijft dat de lek al twee jaar geleden is ontdekt door gebruikers van het XDA-developers forum en WhatsApp nog steeds geen betere beveiligingen heeft toegevoegd.

Er zijn twee mogelijkheden om dit probleem op te lossen. WhatsApp zou een verbeterde encryptie kunnen maken, waardoor het niet meer zo makkelijk is om de encryptie ongedaan te maken. En Google zou Android kunnen aanpassen waardoor applicaties de mogelijkheid krijgen om grotere hoeveelheden data op te slaan in de datamap, waardoor dit soort gegevens niet meer op de SD-kaart zullen worden opgeslagen en externe apps geen toegang meer hebben tot deze gegevens.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.