Nintendo’s Eerste Mobiele-app Miitomo Officieel Geïntroduceerd

MiitomoNintendo heeft haar allereerste app voor mobiele apparaten geïntroduceerd. De app “Miitomo” is momenteel alleen beschikbaar in Japan, maar komt later deze maand ook naar Nederland.

Mittomo is “een gratis sociale ervaring die kan worden uitgebreid met betaalde content,” aldus Nintendo. Mii-karakters spelen de hoofdrol in de sociale netwerk-app. Deze karakters verschenen voor het eerst in 2006 in het Wii-spel Wii Sports.

Met de Miitomo-app moet je allereerst een Mii-personage aanmaken, door kenmerken als gezicht, ogen, kapsel, stem en persoonlijkheid aan te passen. Je kan ook de camera gebruiken om een personage te maken aan de hand van een foto van jezelf. Het is daarnaast mogelijk om gewoon je huidige personage te importeren van de Wii U of Nintendo 3DS met behulp van een QR Code.

Na het maken van je eigen personage zal je enkele vragen moeten beantwoorden die gedeeld worden met je Mii-vrienden. Op deze manier komen je vrienden meer over je te weten en kunnen ze daarover met jou chatten. Uiteraard kan je ook reageren op antwoorden van je vrienden. In het chat-scherm kan je naast tekst ook afbeeldingen of bijvoorbeeld een hartje sturen.

Je kan Miitomo-munten verdienen door mee te doen aan discussies en opdrachten. Deze munten kan je gebruiken in de app-store van de Mii-app voor het kopen van bijvoorbeeld kledingstukken. Als laatste kan je een Miifoto maken door je Mii-personage op een leuke manier te laten poseren. Je kan vervolgens stempels toevoegen of de gemaakte Miifoto combineren met een eigen afbeelding. De uiteindelijke Miifoto kan je makkelijk delen via social media sites zoals Twitter, Facebook en Instagram

Momenteel is de Miitomo-app alleen beschikbaar voor iOS-toestellen, maar de app zal binnenkort ook in de Google Play Store verschijnen.

via [portablegear]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.